DUURZAAMHEID | BE KIND TO MOTHER NATURE

Moeder Natuur levert ons de heerlijkste koffie en thee (en vooruit, ook nog wel meer mooie dingen). Dus doen we daar graag iets voor terug. We gaan met respect om met grondstoffen en materialen, en kiezen voor maximale duurzaamheid.

(H)eerlijke ingredienten

VAN DE BOER
TOT JOUW KOPJE KOFFIE

Je koffie smaakt nóg lekkerder als je weet dat het verantwoorde koffie is. Om het hele proces – van de boer in de tropen tot jouw kopje koffie – zo duurzaam mogelijk te maken, werken we met koffie die 100% UTZ-gecertificeerd is. Het UTZ-keurmerk garandeert duurzame landbouw en betere kansen voor boeren én voor onze planeet. Boeren gebruiken minder bestrijdingsmiddelen en garanderen goede werkomstandigheden voor hun arbeiders. Onze fresh leaf-thee is fairtrade-gecertificeerd, en onze suiker en cacao voldoen 100% aan de Max Havelaar-normen.

Heb je een vraag hoe onze koffie Co2 neutraal is, hoe wij recyclen of iets anders? Laat het ons weten!

Co2 Neutraal

100% Co2 Neutrale Koffie

Recycle

Never Refuse to Re-use

Eerlijk

100% Gecertificeerd

Playmobile Koffiemax

Be nice, use it twice

KOFFIEMACHINE?
NEE, PLAYMOBIL

Al onze koffieautomaten en producten bestaan voor 98% uit herbruikbare onderdelen. Materiaal uit gebruikte automaten zetten wij zelf in voor refurbished automaten of andere toepassingen. We hebben zelfs geregeld dat onze waterfilters gerecycleerd kunnen worden tot Playmobil-poppetjes.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

KOFFIEBEKERS?
NEE, SERVETJES

Soms zit duurzaamheid ook in kleine dingen: onze duurzaam gemaakte kartonnen koffiebekers kun je meerdere keren gebruiken. En zijn ze opgebruikt? Dan verwerken we het bekerafval zo duurzaam mogelijk. We plaatsen een verzamelbox waarin bekers efficiënt gestapeld worden. Handig: dat scheelt onnodig transport. Of we plaatsen onze slimme shredder, die we ook wel liefkozend de confettimaker noemen. Die versnippert de bekers, waardoor er maar liefst 3600 in één biologische vuilniszak passen. Zo hoeven we nog minder vaak te rijden om ze op te halen. Het afval brengen we naar de papierfabriek die het verwerkt tot nieuwe producten, zoals servetten.

Heb je een vraag over onze Confetti Maker? Stel hem direct!

Recycle plan

Koffiebekers worden servetjes

Shredder

3600 bekers in 1 biologische zak

Communicatieplan

Be nice use it twice

Confettimaker Koffiemax
Onze trots Koffiemax

Klaar voor de toekomst

ONZE TROTS:
ONS SLIMME BEDRIJFSPAND

Bij de bouw van ons nieuwe, ruimere pand hadden we helemaal zelf de regie. Zo konden we gaan voor maximale duurzaamheid, tot in elk detail. Bijvoorbeeld door te kiezen voor duurzaam isolatiemateriaal, biologisch afbreekbaar, en goed voor zo’n 40% minder energieverbruik. En door te werken met energievriendelijke warmtepompen en extreem zuinige ledverlichting. Daarnaast liggen er straks 102 zonnepanelen te bakken in de zon op ons nieuwe pand. En geloof ons, er staat nog genoeg op ons verlanglijstje om verder te verduurzamen. Ook in onze dagelijks werkwijze: we rijden bijvoorbeeld waar mogelijk met elektrische auto’s. Ook plannen we onze aanrijroutes zo efficiënt mogelijk, zodat we geen overbodige kilometers rijden.

THE BEST DAYS START WITH COFFEE